Igralni kotiček 3

Avtor: MaliGalago

 

Malčica je spontano začela kazati zanimanje za števila. Risani junaki vedno nekaj štejejo, števila sliši v vsakdanjih pogovorih in števila vidi v knjigah. Zato smo v našo igro vključili tudi nekaj dejavnosti s števili.

 

Danes smo se zabavali z:

 

 

Sestavljanka števila, Goki. Preprosta lesena sestavljanka s števili, ki spodbuja fino motoriko in simbolično prepoznavanje števil. Osnovna plošča sestavljanke je brez sličic. Za Malčico to ni predstavljalo večjega izziva. Lahko pa dodate še kvantitativno vrednost števil, tako, da narišete pikice, ki predstavljajo vrednost pod vsakim številom. Števila je težko odstraniti iz plošče za majhne prste, zato sem jih Malčici ponudila v košarici.

 

 

Doma narejena dejavnost, prepoznavanje likov. Malčica že pozna nekaj osnovnih likov in se rada z njimi igra, naj bo to igrača za vstavljanje, sestavljanka ali pa doma narejena dejavnost. Dejavnost je zelo enostavna za pripravo. Na list papirja sem natisnila nekaj osnovnih likov. En izvod črno belo in en izvod barvno. Barvne like sem izrezala in plastificirala. Plastificirani liki so spolzki, zato sem na zadnjo stran prilepila samolepilne ježke.

 

 

Sadje za rezanje, Beleduc. Komplet sadja je narejen iz lesa in v kompletu najdete hruško, jabolko, banano, pomarančo in dve jagodi, ki se ne režeta. Sadje je prerezano po sredini in dodani so pritrdilni ježki, ki dele močno držijo skupaj. Kadar otrok reže sadje s priloženim nožem ima podoben občutek kod pri rezanju pravih živil. Poleg zabavne domišljijske igre, ta igrača nudi tudi možnost osvajanja praktičnih življenjskih veščin. Malčica še ni zrela za rezanje zato sadje raje sestavlja kot sestavljanko.

 

 

Gumbi za natikanje, Learning Resources. Komplet vsebuje 48 plastičnih gumbov in 4 barvne vrvice. Gumbi so treh različnih oblik in dveh velikosti. Z gumbi lahko izvajate vrsto dejavnosti. Lahko jih sortirate po obliki, po velikosti, po barvi, lahko jih nizate in štejete. Malčica jih preprosto obožuje. Do sedaj ni kazala interes za natikanje. Ko pa je prvič dobila v igro gumbe jih je spontano pričela natikati na vrvico.

 

Na naši magnetni tabli najdete Magnetna števila, Quercetti.  Nad njo pa najino včerajšnje snežno ustvarjanje. Na list barvnega papirja sem narisala preprosto ozadje in nanj je malčica lepila snežaka iz vate. Na vato sem pred tem narisala obraz in trup snežaka. Dodali sva še nekaj snežink.

 

Starši sami ocenite pri kateri starosti je vaš otrok zrel za dejavnosti in uporabljen material. Svetujemo da mlajše otroke vedno nadzorujete med igro.

 

Prikazane dejavnosti sem pripravila po navdihu Montessori pedagogike.

 

Želim vam veliko užitkov pri igri.

 

 

Maja H.

 

 

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com