Igralni kotiček 2

Avtor: MaliGalago

 

 

Igralni kotiček naše malčice se nahaja v dnevni sobi in na njem zanjo pripravim vrsto zabavnih dejavnosti. Kot vsak malček se zelo hitro naveliča, zato dejavnosti zamenjam na dva do tri dni.

 

 

 

V današnjem igralnem kotičku sem za njo pripravila:

 

 

 

 

Vstavljanka čepki, Goki. Vstavljanka je odlična za razvoj fine motorike in prepoznavanja barv. Igra spodbuja tudi logično razmišljanje, saj mora otrok vstaviti pravo barvo v luknjo na plošči. Vstavljanka čepki, Goki je tudi simpatična družabna igra. Čepki so majhne velikosti zato nikoli ne puščajte otroke mlajše od treh let brez nadzora.

 

 

 

 

 

Medvedki za štetje, Learning Resources. Medvedki so odličen pripomoček za pomoč pri učenju barv, velikosti, razvrščanja, vzorčenja in osnovnih matematičnih operacij. Naša malčica zelo rada razvršča medvedke po barvah, najraje pa se z njimi prosto igra. V veliko plastično posodo nasujem medvedke, dodam barvne sortirne krožnike in nekaj žlic. Danes mi je pripravila juho z modrimi medvedki. Žlice in ostala orodja spodbujajo razvoj motoričnih spretnosti in pomembnih življenjskih veščin. Za starejše otroke lahko uporabite pincete ali škarjaste zajemalke. Prosto igranje z medvedki je ena takih dejavnosti, kjer se malčica zelo zabava in se nevede zraven veliko nauči.

 

 

 

 

 

Doma narejena dejavnost iz embalaže za jajca, Kinder jajčk in cofkov. Naša malčica zelo rada pomaga v kuhinji in neskončno rada drži jajca in čaka, da jih skupaj razbijeva in stepeva. Zato sem ji v igro ponudila jajca s presenečenjem. To je ena tistih dejavnosti, ki nastane spontano in na hitro. Na moje veliko presenečenje se je z jajčki zelo dolgo skoncentrirano igrala. Skušala jih je odpreti, zapreti, položiti v embalažo in iz nje.

 

Nalepke za punce Melissa and Doug. Nalepke zelo zabavajo mlajše otroke. So pa tudi učinkovita vaja za razvoj fine motorike. Spodbujajo kreativnost. Z njimi lahko ustvarjate zgodbe in zabavne prizore. Malčica jih preprosto obožuje, z njimi se zelo dolgo zamoti in so odlična dejavnost, ko starši potrebujemo čas za postoriti kaj drugega. Pri igranju z nalepkami se je naučila veliko novih besed in obogatila svoje znanje.

 

Doma izdelana dejavnost, sestavljanka metulj. Za malčico sem izdelala barvne metuljčke za sestavljanje. Metulje sem natisnila, pobarvala, plastificirala in izrezala na polovico. Na hrbtno stran sem prilepila nekaj magnetnega lepilnega traka in nastala je simpatična sestavljanka, ki spodbuja prepoznavanje barv.

 

Starši sami ocenite pri kateri starosti je vaš otrok zrel za dejavnosti in uporabljen material. Svetujemo da mlajše otroke vedno nadzorujete med igro.

 

Prikazane dejavnosti sem pripravila po navdihu Montessori pedagogike.

 

Želim vam veliko užitkov pri igri.

 

 

Maja H.

 

 

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com