Igralni kotiček 4

Avtor: MaliGalago

 

Danes smo v igralnem kotičku pripravili nekaj igrač in dejavnosti, ki našo Malčico zamotijo za dolgo časa, spodbujajo njeno domišljijo in ustvarjalnost.

 

Pa poglejmo kaj smo izbrali:

 

 

 

Barvice Woody 3 v 1, Stabilo. Barvice Woody 3 v 1 so idealne za otoke, ki radi rišejo in eksperimentirajo. So kombinacija barvice, voščenke in vodene barvice. Zelo velika minica je odporna proti lomljenju in omogoča zelo intenzivne barve. Z barvicami je možno pisati tudi po steklu, kovini in usnju. Primerne so tudi za zelo majhne otroke. V kompletu je priložen primeren šilček. Barvice se zelo lepo sperejo iz vseh površin. Naše barvice so že zelo izrabljene, saj so bile prve barvice naše Malčice. Odlične so za otroke, ki se šele učijo uporabljati barvice, saj debelina olajša prijem in barve so zelo intenzivne. Zelo priporočamo.

 

 

 

 

 

Mehek plastelin, Eberhard Faber. Mehak plastelin Eberhard Faber je idealen za igrivo razvijanje ročnih spretnosti, občutka za oblikovanje in razlikovanje barv. Je lahko gnetljiv, lahko ga režete, valjate, stiskate, vanj odtiskujete različne oblike in uporabljate različna orodja. Mehak plastelin se med delom ne lepi na prste in podlago, iz tkanin se enostavno izpere. Poleg plastelina Malčici vedno priložimo nekaj orodja. Tokrat smo priložili valjar in odrabljeno embalažo, ki spodbuja domišljijsko igro.

 

 

 

Sestavljanka magnetni ribolov, Melissa and Doug.  Zabavna sestavljanka magnetni ribolov ima priloženo leseno palico s katero lovite morske živali na leseni podlagi. Deset simpatičnih živali morate najprej ujeti in jih nato spretno nazaj postaviti na svoje mesto v sestavljanki. Igra razvija motorične spretnosti in bogati besedni zaklad, saj se skozi igro otrok nauči imena morskih živali.

 

 

 

 

 

Kocke okna, Goki. Vsi otroci imajo radi kocke in naša Malčica ni izjema, čeprav šele razvija vse veščine potrebne za kvalitetno igro s kockami. Kocke v njej vzbudijo kreativnost in vsakič najde nov način za njihovo uporabo in igro. Najbolj jo navdušuje gledanje skozi pisana okna. Čisto navdušeno opazuje kako se ves svet na enkrat obarva v modro, oranžno ali rdeče. Tokrat smo ji v igro ponudili nekaj starih možičkov iz Kinder jajčk. Iz kock jim je naredila hišico, jih vozila v avtomobilu in jih gugala na kockah v obliki obokov. V kompletu je 37 čudovitih kock, ki zaživijo z otroško domišljijo.

 

Starši sami ocenite pri kateri starosti je vaš otrok zrel za dejavnosti in uporabljen material. Svetujemo da mlajše otroke vedno nadzorujete med igro.

 

Prikazane dejavnosti sem pripravila po navdihu Montessori pedagogike.

 

Želim vam veliko užitkov pri igri.

 

Maja H.

 

 

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com