Igralni kotiček 5

Avtor: MaliGalago

 

 

Današnji igralni kotiček predstavlja 5 preprostih dejavnosti, ki jih lahko pripravite s predmeti in materialom, ki ga najdete doma. Dejavnosti sem pripravila po navdihu Montessori pedagogike in Malčica je zelo uživala v njih.

 

 

 

 

Lepljenje sličic iz reklamnih letakov. Lepljenje je za otroke zelo zabavno, spodbuja razvoj fine motorike in razvija kreativnost. Iz reklamnih letakov sem izrezala nekaj sličic živil in priložila kos papirja, ter lepilo. Nastal je čudovit kolaž, ki sva ga takoj morale obesiti na steno. Sličice so spodbudile pogovor o živilih, kar bogati besedni zaklad.

 

 

 

 

Senzorična dejavnost s fižolom. V plastično posodo sem stresla vrečko s fižolom. Dodala sem nekaj figuric živali, žlico in nekaj lončkov. Senzorične dejavnosti stimulirajo razvoj čutov pri otrocih. Ob enem se z igro razvija veliko veščin, ki so pomembne v vsakdanjem življenju, kot so; zajemanje z žlico, prelivanje iz kozarčka nazaj v posodo, … Bodite pozorni pri izbiri materialov za senzorične dejavnosti. V kolikor vaš otrok še daje predmete v usta se fižolu raje izognite. Nikoli ne pustite malčka nenadzorovanega pri izvajanju takih dejavnosti.

 

 

 

Stara denarnica in nekaj sličic. Otroci radi raziskujejo po majhnih predalčkih denarnic in se z njimi lahko dolgo igrajo. Poiščite odrabljeno denarnico in vanjo vstavite čim več slik, kartic in majhnih predmetov. Lahko dodate tudi majhno torbico, da spodbudite domišljijsko igro.

 

Nizanje slamic. Izrežite slamico na koščke in dodajte vrvico. Pri nizanju otrok uri fino motoriko in koordinacijo roka-oko.

 

 

 

Razvrščanje cofkov po velikosti. Namesto cofkov lahko iz vate oblikujete kroglice. Pri tej dejavnosti otrok razvršča cofke na velike in majhne. Lahko jih razvršča tudi po barvi, jih šteje ali pa se z njimi prosto igra. Pri tem se razvija logika in prve osnove matematike, ter fina motorika.

 

Dejavnosti nismo določili ciljno starost otroka. Starši sami ocenite pri kateri starosti je vaš otrok zrel za dejavnost in uporabljen material.

 

Želim vam veliko užitkov pri ustvarjanju in igri.

 

 

Maja H.

 

 

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com