Igralni kotiček - ročne spretnosti

Avtor: MaliGalago

 

 

Današnji  igralni kotiček nosi naslov ročne spretnosti. Razen dejavnosti razvrščanja vse ostale dejavnosti spodbujajo razvoj ročnih spretnosti.

 

 

 

Pa poglejmo s čem smo se igrali:

 

 

 

Leseni vlak, Goki. Lesena lokomotiva in dva vagona s 13 lesenimi kockami za natikanje in za dolge ure domišljijske igre. Klasičen leseni vlakec je ob enem skladovnica, ki spodbuja razvoj fine motorike pri najmlajših otrocih.

 

 

 

Razvrščanje gumbov za natikanje, Learning Resources. Komplet gumbov za natikanje vsebuje tri različne oblike v dveh velikostih. Dejavnost sem Malčici ponudila na pladnju za razvrščanje Learning Resources. Cilj dejavnosti je, da otrok razvrsti gumbe glede na obliko in velikost. Dejavnost zahteva dobro opazovanje in logiko. Ta dejavnost je bila nekoliko zahtevna za našo dveletno Malčico, saj je gumbe rajši razvrščala po barvah.

 

 

 

Doma narejena dejavnost, veriga iz filca. Natikanje gumbov je dejavnost, ki zahteva dobro razvite ročne spretnosti ob enem otroka uči osnovne življenjske veščine, ki mu pomagajo na poti k samostojnosti. Za pripravo dejavnosti potrebujete filc v različnih barvah, nekaj pisanih gumbov, škarje, iglo in sukanec. Filc narežete na enako velike trakove. Na enem koncu traka prišijte gumb, na drugem koncu pa izrežite luknjo. Preprosto. Dejavnost sem izdelala včeraj, tako, da jo je Malčica danes prvič preizkusila. Trakci so ji bili zelo všeč, ker so pisanih barv, vendar potrebuje še nekaj vaje, da bo dejavnost samostojno izvajala. Trakce lahko uporabite tudi za barvno razvrščanje in štetje.

 

 

 

Mehak plastelin in modeli za izrezovanje, Eberhard Faber. Malčki nasploh obožujejo plastelin in ta je pogosto na razpolago v našem igralnem kotičku. Tokrat smo plastelinu dodali še modele za izrezovanje z motivom števil. Malčico trenutno zelo zanimajo števila, zato je izrezala vsako številko posebej in ponosno kazala, kaj je ustvarila.

 

Našo magnetno tablo so danes krasile Magnetne črke, Quercetti.

 

Starši sami ocenite pri kateri starosti je vaš otrok zrel za dejavnosti in uporabljen material. Svetujemo da mlajše otroke vedno nadzorujete med igro.

 

 

Prikazane dejavnosti sem pripravila po navdihu Montessori pedagogike.

 

 

Želim vam veliko užitkov pri igri.

 

 

Maja H.

 

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com