Zvrhan koš Montessori dejavnosti

Avtor: MaliGalago

 

 

Za našo malčico sem pripravila zvrhan koš dejavnosti, ki so narejene po navdihu Montessori pedagogike.

 

Kot večina malčkov se tudi naš otrok zelo hitro naveliča dejavnosti. Zato jih redno izmenjujem na 2 dni. Tako so dejavnosti za njo vedno nove in sveže. Dejavnosti pripravljam v naprej in jih shranjujem v vrečkah z zadrgo. Idejo za shranjevanje sem zasledila na spletu in obnese se odlično.

 

 

 

 

 

Ujemanje barvnih odtenkov. Za izvajanje dejavnosti mora otrok imeti dobre sposobnosti opazovanja, saj so si barvni vzorci med seboj zelo podobni. Dejavnost se v osnovi izvaja s ščipalkami na katerih so barve, vendar je Malčica z njimi še zelo nespretna in bi za njo to bil prevelik izziv. Zato sem na barvne vzorce prilepila ježke. Barvne vzorce zelo enostavno ustvarite na računalniku in natisnete. Če pa kot jaz nimate barvnega tiskalnika, vam priporočam komplet barvnega papirja Ursus, kjer najdete vse barvne vzorce, ki so prikazani na zgornji sliki.

 

 

Pripenjanje ščipalk. Ščipalke so vsestranski pripomoček za izvajanje poučnih dejavnosti in odlično krepijo fino motoriko. Malčica se nanje šele navaja zato sem ji pripravila simpatično dejavnost za krepitev pincetnega prijema.

 

 

 

 

Štetje in vzorčenje medvedkov. Dejavnost razvija osnovna matematična znanja. Na papirnate krožnike sem napisala števila od ena do pet in s temperami v tubi narisala pike v barvi medvedkov. Cilj dejavnosti za mlajše otroke je vzorčenje medvedkov. Za otroke, ki že znajo šteti pa spodbuja razumevanje kvantitativne vrednosti števil. Ta dejavnost je primerna tudi za osnovne matematične operacije.

 

 

 

 

Moja piši briši knjiga števil. To ravno ni značilna Montessori dejavnost. Nastala je na osnovi interesa naše Malčice. Zelo jo zanimajo števila in rada uporablja piši briši knjige. Zato sem ji  kar sama eno izdelala. Knjižica je žepne velikosti in jo z lahkoto vzamemo zraven na pot. Sličice sem natisnila iz spletne strani 3 Dinosaurus, kjer najdete veliko brezplačnih printov. http://www.3dinosaurs.com/printables/numbers.php

 

 

 

 

Barvno razvrščanje cofkov. Dejavnost spodbuja osnovna matematična znanja in je preprosto zabavna. Malčica obožuje cofke in vse kar je z njimi povezano. Na papir sem narisala barvne kroge in papir plastificirala. Dodala sem ravno dovolj barvnih cofkov in dejavnost je narejena.

 

Dejavnosti nisem določila ciljno starost otroka. Starši sami ocenite pri kateri starosti je vaš otrok zrel za dejavnost in uporabljen material. Nikoli ne pustite malčka samega pri izvajanju takih dejavnosti!

 

 

Želim vam veliko zabave pri igri.

 

Maja H.

 

 

 

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com