Igralni kotiček - ura in ujemanje

Avtor: MaliGalago

 

 

V današnjem igralnem kotičku smo se zabavali s števili, oblikami, živalmi in pisanimi cofki.

 

 

 

 

Ura za vstavljene oblik, Melissa and Doug. Vedno je čas za učenje in zabavo s poučno uro za vstavljanje. Ta igrača nudi veliko različnih možnosti za igro in učenje. Otrok se skozi igro uči glavne geometrijske oblike, števila, barve, pojem časa in delov dneva in krepi fino motoriko. Popolna igrača za vsakega predšolskega otroka. Ura s katero se igra Malčica je starejša različica izdelka, saj jo imamo že nekaj časa. Z Malčico se igrava zabavno igro »koliko je ura?«. Nastavim ji kazalca na določeno številko, ona pa poskuša povedati številko. Seveda jih ne zna povedati, vendar se zabava ko si jih izmišljuje.

 

 

 

 

Morski bingo. Ta dejavnost je bila Malčici najbolj všeč. Za pripravo dejavnosti sem uporabila Tematske nalepke za večkratno uporabo, Melissa and Doug in sestavljanko magnetni ribolov, Melissa and Doug. Na morsko ozadje sem prilepila enake morske živali kot se nahajajo v sestavljanki. Dele sestavljanke sem položila v košarico. Malčica je žrebala žival, jo poimenovala in jo poiskala na slikici. Dejavnost je bila res zabavna in poučna. Takšne dejavnosti spodbujajo sposobnost opazovanja pri otroku. Nalepke se enostavno odlepijo in so pripravljene za ponovno uporabo.

 

 

 

 

 

Skladovnica za razvrščanje barv in oblik, Goki. Lesena skladovnica za razvrščanje barv in oblik. Spodbuja fino motoriko in logično razmišljanje. Komplet vsebuje 20 lesenih ploščic za razvrščanje. Bolj kot nalaganje na skladovnico je Malčico zabavala domišljijska igra z oblikami.

 

 

 

 

Prenašanje pisanih cofkov z žlico. Dejavnost sem pripravila po navdihu Montessori pedagogike. Naloga Malčice je, da prenese cofke iz ene skledice v drugo s pomočjo žlice. S tem se uči uporabo žlice, trenira koordinacijo oko roka in koncentracijo.

 

 

Želim vam veliko zabave pri igri.

 

 

Maja H.

 

 

 

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com