Najljubši pripomočki za Montessori dejavnosti

Avtor: MaliGalago

 

Ni potrebno veliko, da si pripravite svojo zalogo elementov in pripomočkov za izvajanje zabavnih dejavnosti za otroke. Po navdihu Montessori pedagogike za svojo Malčico pripravljam vrsto dejavnosti in te vedno popestrim z različnimi pripomočki. Uporaba različnih elementov spodbuja otrokove čute in podaljša zanimanje za dejavnost.

 

 

Tu je seznam mojih najljubših:

 

 

Medvedki za štetje, Learning Resorces.

Pisani medvedki osvajajo svet. V tujini jih že vrsto let uporabljajo vzgojitelji in starši za pomoč pri zgodnjem učenju matematike. Ne samo, da bodo vaši malčki uživali v igri s temi medvedki, naučili se bodo razlikovati barve, velikosti, štetja, razvrščanja in vzorčenja.

 

 

Cofki

Cofki so super dodatek k vsaki dejavnosti. Zelo so mehki na otip, so pisanih barv in so tihi pri uporabi. Z njimi lahko pripravljate dejavnosti za fino motoriko, razvrščanje, vzorčenje in štetje. Cofki so zelo zabavni in nepogrešljiv dodatek pri ustvarjalnih dejavnostih.

 

 

Leseni krogi

Krogi na sliki so sicer domače izdelave, vendar lahko podobno različico dobite tudi v naši spletni trgovini. Z njimi lahko pripravite veliko različnih dejavnosti. Lahko izdelate igro spomin, tako da nanje narišete simbole, nalepite nalepke, napišete črke ali števila. Odlični so za vzorčenje, razvrščanje, štetje in črkovanje.

 

 

Magneti črke in števila, Quercetti

Magnetne črke in števila uporabljamo za barvno razvrščanje, razvrščanje po črkah in številkah in za črkovanje.

 

 

Lesene ščipalke

Lesene ščipalke so odlične za izvajanje poučnih dejavnosti. Otroci z njihovo uporabo razvijajo pincetni prijem in fino motoriko. Poleg motoričnih sposobnosti skozi igro utrjujejo druga znanja, na primer barve, črke, števila, črkovanje in mnogo več.

 

 

Pokrovčki

Plastični pokrovčki raznih embalaž so praktičen pripomoček za vrsto dejavnosti.Z njimi lahko pripravite vrsto dejavnosti. Nanje napišite črke ali števila. Otrok lahko z njimi črkuje ali pa jih šteje. Če imate pokrovčke v različnih barvah jih lahko otrok razvršča ali vzorči.

 

 

Pripomočke imam pospravljene v plastičnih posodah, da je njihovo shranjevanje lažje.

 

Za izvajanje dejavnosti uporabljamo tudi druge pripomočke, kot so: biserčki, kosmate žičke, kamenčki, gumbi in mnoge druge. Uporabite nekaj domišljije in ustvarite svoj nabor zabavnih pripomočkov.

 

 

Bodite pozorni pri uporabi manjših delov in nikoli ne pustite otroka nenadzorovanega pri igri!

 

 

Želim vam veliko zabave pri igri.

 

Maja H.

 

 

  

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com