Zvrhan koš Montessori dejavnosti

Avtor: MaliGalago

 

 

 

Za današnji zvrhan koš sem izbrala štiri dejavnosti, ki potrebujejo zelo malo predpriprave. Izdelala sem jih po navdihu Montessori pedagogike.

 

 

Pa poglejmo, kaj se skriva v košu:

 

Razvrščanje kosmatih žičk po dolžini. Dejavnost je resnično hitra za pripravo. Izberite poljubno število pisanih kosmatih žičk. Nekaj jih pustite v osnovni velikosti, druge pa prerežite. Otrok mora razdeliti žičke glede na dolžino. Pri tem se uči pojma dolgo in kratko. Za večje otroke lahko pripravite tri ali več dolžin. Lahko priložite meter ali ravnilo in skupaj ugotavljate dolžino posameznih žičk.

 

 

 

Natikanje perlic na kosmate žičke. Za dejavnost potrebujete kosmate žičke različnih barv in plastične perlice. Te dobite v bolje založenih trgovinah z ustvarjalnim materialom. Žičke sem zvezala skupaj, da otrok lažje drži žičke. Otrok mora natakniti perlice na žičke glede na njihovo barvo. Pri tem uri fino motoriko.

 

 

 

Barvno razvrščanje filca. Iz filca izrežite geometrijske like v različnih barvah. Iz vsake barve izrežite še večji kos, ki bo služil za podlago. Otrok mora razvrstiti like glede na barvo. Pri igri utrjuje znanje o likih in barvah. Dejavnost je odlična za na pot, saj je filc mehak, zabaven, tih in ne zasede veliko prostora.

 

 

 

Abecedno kolo. Za pripravo dejavnosti potrebujete papirnat krožnik in lesene ščipalke. Iz papirnatega krožnika izrežite krog. Nanj napišite vse črke abecede. Na vsako ščipalko napišite po eno črko. Otrok mora ujemati črke med seboj. Pri igri utrjuje znanje o črkah in uri fino motoriko.

 

 

Dejavnosti nisem določila ciljno starost otroka. Starši sami ocenite pri kateri starosti je vaš otrok zrel za dejavnost in uporabljen material. Svetujem da dejavnost izvajate z otroci starejšimi od treh let.

 

Želim vam veliko zabave pri ustvarjanju in igri.

 

Maja H.

 

 

 

 

 

 

 

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com