Igralni kotiček - črkolov

Avtor: MaliGalago

 

 

Ponovno se vračamo z našimi igralnimi kotički in zabavnimi dejavnostmi. Današnje dejavnosti so bile od prve do zadnje prave uspešnice pri naši Malčici. 

 

 

 

Črkolov. Malčica se zelo rada igra z Magnetnim ribolovom, Melissa and Doug. Dolgo se z igrico zamoti, ko potrebujem čas za kakšno domače opravilo. Vendar je ribic samo 10 in jih hitro zmanjka zato sem se spomnila, da bi lahko lovila magnetne črke, Quercetti

 

 

 

 

Dejavnost je bila prava uspešnica! Ne samo, da se je pri tem dolgo zaigrala ampak je med igro spoznavala imena črk. Pripravila sem ji tudi abecedo, da bi črke lahko ujemala. 

 

 

 

 

Medvedki za štetje, Learning Resources. Medvedki za štetje so zabaven in odličen pripomoček za izvajanje različnih poučnih dejavnosti. V priročnem lončku je kar 80 medvedkov v štirih barvah in treh velikostih. Malčici sem natisnila delovni list iz našega kotička in ji ponudila zadostno število medvedkov. Preprosta dejavnost, ki pomaga otrokom razumeti količinsko vrednost števil.

 

 

 

 

 

Zajemanje cofkov s škarjasto zajemalko, Learning Resources. Na pladenj, ki pripada magnetni punčki za oblačenje Maggie, Melissa and Doug sem ji položila nekaj velikih cofkov in škarjasto zajemalko. To je uporabljala prvič. Ni ji predstavljalo velik problem jo pa je zelo zabavalo. Škarjasta zajemalka je res odličen pripomoček za urjenje ročnih spretnosti in koordinacije. Priporočam.

 

 

 

 

 

Večplastna sestavljanka riba, Goki. Večplastna lesena sestavljanka v štirih nivojih. Sestavljanka spodbuja logično razmišljanje in uči ločevanje po velikosti. Malčica je potrebovala še nekaj pomoči pri sestavljanju nivojev.

 

 

Starši sami ocenite pri kateri starosti je vaš otrok zrel za dejavnosti in uporabljen material. Svetujemo da mlajše otroke vedno nadzorujete med igro.

 

 

Posamezne prikazane dejavnosti sem pripravila po navdihu Montessori pedagogike.

 

 

Želim vam veliko užitkov pri igri.

 

Maja H. 

 

 

 

 

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com