Grafomotorika z nalepkami

Avtor: MaliGalago

 

 

Od preprostega čečkanja po papirju pa do pisanja je dolga pot. Otrok v predšolskem obdobju razvija motoriko rok, ki je kasneje potrebna za pisanje. V tem obdobju se skozi igro uči pravilne drže pisala in preprostega premikanja po papirju. Z zabavnimi igricami in dejavnostmi lahko pomagamo otroku razvijati ročne spretnosti, ki mu bodo kasneje olajšale pisanje. Kadar je pripravljen pa lahko pričnete tudi s preprostimi vajami za grafomotoriko. Risanje črt, vijug in bolj zahtevnih vzorcev.

 

 

 

 

Veliko takih delovnih listov lahko najdete v pobarvankah ali zvezkih z nalogami za otroke. Lahko pa si jih izdelate sami doma. Sama sem jih izdelala s pomočjo nalepk za punce, Melissa and Doug.

 

 

Na list papirja sem nalepila nalepke tako, da tvorijo želen vzorec. List sem plastificirala, da ga lahko večkrat uporabimo. Malčici sem priložila piši briši flomaster in mokro krpico. Med dejavnostjo se je zelo zabavala in seveda čečkala po svoje.

 

 

 

 

Dejavnosti nismo določili ciljno starost otroka. Starši sami ocenite pri kateri starosti je vaš otrok zrel za dejavnost in uporabljen material.

 

Želim vam veliko užitkov pri ustvarjanju in igri.

 

Maja H.

 

 

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com