Doma narejene zabavne dejavnosti

Avtor: MaliGalago

 

 

 

 

Po poletnem premoru se ponovno vračajo predlogi za doma narejene zabavne in poučne dejavnosti.

 

Za Malčico sem pripravila štiri preproste dejavnosti, ki so jo zabavale cel popoldan.

 

 

 

 

 

Sestavljanke iz Lego Duplo kock in nalepk. Priprava dejavnosti je izredno preprosta. Izbrala sem nekaj kock iste barve. V kompletu nalepk za punce, Melissa and Doug sem poiskala nalepke, ki so primerne velikosti in jih nalepila na kocke. Nato sem z nožem razrezala nalepke tako, da sem lahko kocke razstavila. Ta dejavnost je bila Malčici zelo všeč. Najprej je potrebovala nekaj časa, da ugotovi kako postaviti kocke, da bo sličica popolna. Ko je to ugotovila jih je sestavljala znova in znova. Za njeno starost sem pripravila 2 ali 3 delne sestavljanke. Za starejše otroke lahko pripravite sestavljanko z več kosi. Dejavnost zelo priporočam!

 

 

 

 

Ujemanje oblik. Za pripravo dejavnosti sem uporabila kocke iz Ure za vstavljanje oblik, Melissa and Doug. Na trši kos papirja sem obrisala vse oblike in jih ponudila Malčici. Njena naloga je bila postaviti pravilno obliko na pravilni obris.

 

 

 

 

Piši briši zvezek. Priprava zvezka je zelo preprosta. Iz spletne strani www.worksheetfun.com sem natisnila pobarvanke s števili od 1 do 10. Liste sem plastificirala in jih vložila v star fascikel. Malčici sem priložila barvne piši briši flomastre, Melissa and Doug in ji prepustila ustvarjanje. Zvezek je bil velik uspeh. Najboljše pa je to, da ga lahko uporabimo znova in znova.

 

 

 

 

Razvrščanje nalepk. Otroci imajo radi nalepke, zato so odličen pripomoček za pripravo poučnih dejavnosti. Iz kompleta nalepk za punce, Melissa and Doug sem izrezala nekaj enakih nalepk, Malčici sem dala list papirja in ji prepustila razvrščanje. Odlična dejavnost za urjenje fine motorike.

 

 

Dejavnosti nismo določili ciljno starost otroka. Starši sami ocenite pri kateri starosti je vaš otrok zrel za dejavnost in uporabljen material.

 

 

Želim vam veliko užitkov pri ustvarjanju in igri.

 

 

Maja H. 

 

 

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com