Igralni kotiček - lesene igrače

Avtor: Maligalago

 

 

 

 

Igrače in dejavnosti, ki sem jih izbrala za tale igralni kotiček so Malčico zamotile kar za cel teden. Igrač in dejavnosti ne menjam v kolikor se z njimi še igra. Kadar opazim, da zanimanje upada igrače zamenjam.

 

Poglejmo katere igrače sem pripravila tokrat.

 

 

 

 

 

 

Štejem z gumbi, Melissa and Doug. Praktična poučna igrača, ki skozi igro pomaga otrokom pri učenju števil do deset. Komplet vsebuje pet dvostranskih, pisanih, lesenih plošč, 55 gumbov različnih oblik in deset kartončkov s števili. Otrok mora v luknje v plošči vstavljati gumbe glede na obliko in barvo.

 

  

 

  

 

 

Lesene škatle stolp, Melissa and Doug. Komplet osmih lesenih škatel z motivom živali. Otroci radi sestavljajo stolpe ob tem pa se učijo koordinacije roka oko, prostorske zaznave, igra krepi logično razmišljanje in kreativno iskanje rešitev. Škatle se zložijo ena v drugo za lažje shranjevanje. Ko jih otrok preraste jih lahko uporabite za dekoracijo otroške sobe in za shranjevanje drobnih predmetov. Narejene so iz lahkega lesa. Višina sestavljenega stolpa je 81 cm.

 

 

  

 

 

Kocke okna, Goki. Čudovit komplet za ustvarjanje stavb, polnih barv in domišljije. V kompletu je 37 kock, ki zaživijo z otroško domišljijo. Za podaljšanje igre sem kockam dodala komplet afriških živali, Denis. Komplet šestih afriških živali v velikosti 6 do 7 cm. Plastične figure so odlične za domišljijsko igro in tematsko učenje. Malčica je za živali ustvarjala hiške in se pretvarjala, da je v živalskem vrtu.

 

 

 

 

 

 

Prelivanje perlic. Preprosta dejavnost, ki pomaga razvijati veščine, ki jih otrok potrebuje v vsakdanjem življenju. Namesto vode sem uporabila pisane, plastične perlice.

 

 

Na magnetno tablo piši briši sem s pomočjo magnetnega lepilnega traka obesila pobarvanke Rišem z vodo, Melissa and Doug. Slikam z vodo je poseben risalni blok za izdelovanje barvitih akvarelov. Vsaka stran v bloku vsebuje akvarelne barve, ki oživijo, ko jih namočite z vodo. V kompletu je priložen čopič. Otrok ustvarja čudovite slike samo s pomočjo vode.

 

 

 

Starši sami ocenite pri kateri starosti je vaš otrok zrel za dejavnosti in uporabljen material. Svetujemo da mlajše otroke vedno nadzorujete med igro.

 

 

Posamezne prikazane dejavnosti sem pripravila po navdihu Montessori pedagogike.

 

 

Želim vam veliko užitkov pri igri.

 

Maja H. 

 

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com