Igralni kotiček - praktična znanja

Avtor: MaliGalago

 

 

Malčica postaja z vsakim dnem bolj samostojna, zato je naš igralni kotiček doživel preobrazbo. Do sedaj je bila majhna polička v naši dnevni sobi njen igralni kotiček, kjer sem ji redno menjala igrače. Sedaj pa se že bolj samostojno igra v svoji sobi. Njena igra postaja čedalje bolj domišljijska in igrače si lahko bolj samostojno izbira. Seveda jih še vedno redno izmenjujem, vendar tistih nekaj najljubših ima vedno razpolago.

 

 

S čem smo se igrali:

 

Sadje za rezanje, Melissa and Doug

 

Velik komplet sadja za rezanje je čudovita igrača za spodbujanje domišljije in razvijanja veščin za praktično življenje. Otroci se skozi igro učijo priprave obrokov in rezanja živil. V kompletu najdete naslednja živila: hruška, limona, kivi, pomaranča, banana, jagoda in melona. Kompletu je priložen lesen nož za rezanje. Sadje je shranjeno v priročni leseni škatli. Sadje lahko otrok razreže in ponovno sestavi. Med igro mu lahko predstavite tudi koncept dela in celote. Deli sadja so lahko tudi zabavna sestavljanka. Pomešajte vse kose in prosite otroka naj jih ponovno skupaj sestavi.

 

 

 

To je resnično najljubša igrača naše Malčice. Sadje uporablja med domišljijsko igro. Najraje ga nareže, skuha, hrani svoje živali in seveda vse nas.

 

 

 

Za popestritev igre ima Malčica vedno priložene še krožnike za razvrščanje, Learning Resources.

 

 

 

 

 

Sestavljanka moje telo, Deček, Beleduc

Poučna lesena sestavljanka v petih nivojih, ki prikazujejo zgradbo človeškega telesa. Sestavljanka v 28 kosih Moje telo Beleduc je odličen način, da skozi igro naučite otroka kako je zgrajeno človeško telo.

 

 

 

 

 

Sestavljanka je bila za Malčico še prezahtevna, je pa bila odlična iztočnica za pogovor o tem kje se nahajajo posamezni deli telesa, kje so posamezni organi in kako izgledajo.

 

 

 

 

 

Štejem do 5 s štampiljkami

 

Preprosta dejavnost za spoznavanje količinske vrednosti števil. Malčici sem dala list papirja s števili, ki ga lahko natisnete TUKAJ in štampiljko iz kompleta štampiljk živali, Melissa and Doug. Skupaj sva nato prešteli koliko želvic je na listu.

 

 

 

 

 

Sestavi rožico iz filca

 

Filc je odličen material za pripravo različnih dejavnosti za otroke, je barvit, mehek in ne drsi. Iz filca sem izrezala vse dele za izdelavo rožice in jih prepustila Malčičini domišljiji.

 

 

 

 

Za dejavnosti nismo določili ciljno starost otroka. Starši sami ocenite, kdaj je vaš otrok dovolj zrezal za dejavnost in uporabljen material. Priporočamo vam, da jih izvajate z otroci starejšimi od 3 let. Poskrbite za varno igro in otroka nikoli ne puščajte samega med izvajanjem dejavnosti.

 

 

Želim vam veliko zabave pri ustvarjanju in igri.

 

 

 

Maja H.

 

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com