Igra spomin - za mlade poznavalce rastlin

Avtor: MaliGalago

 

 

Poiščite ustrezne pare in postanite pravi poznavalec rastlin. Klasična igra spomin, nekoliko na nov način. Za vse, ki se radi zabavate in vam je pomembno tudi poznavanje okolja, ki vas obdaja. 

 

 

 

Komplet vsebuje 12 parov sličic (4 zeliščne vrste, 4 drevesne vrste, 4 grmovne vrste). V vsakem paru sta različni sličici, vendar iste vrste rastline (npr. na eni sličici list, na drugi cvet). Rastline so upodobljene s čudovitimi ilustracijami v akvarelni tehniki. Na karticah so napisana slovenska in latinska imena rastlin. 

 

 

 

Igra otroke uči prepoznavanja različnih delov istih vrst rastlin (listov, cvetov, plodov), kar jim bo pomagalo pri prepoznavi rastlin v naravi. Hkrati med igro urijo koncentracijo, spomin in se zabavajo. Poleg kartic so še navodila za igro z nasveti za uporabo vsake izmed predstavljenih rastlin ter slastnimi recepti.

 

 

 

Igra je domač, slovenski izdelek in predstavljene rastline rastejo v Sloveniji.

 

 

 

Kartice lahko uporabite tudi kot pripomoček za izvajanje poučnih dejavnosti ali pa jih vzamete s seboj na sprehod v naravi in skupaj z otroci poiščete posamezne rastline.

 

Igra je spravljena v priročni škatlici.

 

 

Želimo vam veliko zabave pri igri.

 

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com