Senzorična škatla žuželk

Avtor: MaliGalago

 

 

Za Malčico sem zelo na hitro pripravila senzorično škatlo z žuželkami. V plastično posodo sem dala najprej nekaj belega fižola, nekaj kamnov, malo zelenja in eno rožico. Nato sem razporedila živalce iz kompleta žuželk, Safari Ltd. V kompletu je kar 18 žuželk, ki imajo zelo realističen zgled. Škatli sem dodala še lupo in dve košarici za razvrščanje.

 

 

 

 

 

 

Malčica je bila zelo navdušena. Igranje z žuželkami je v njej prebudilo raziskovalni duh. Pričela je opazovanjem različnih žuželk. Štela je koliko nog imajo, ali imajo krila in vse ostale podrobnosti. Potem je razvrstila žuželke glede na to ali letijo ali pa se plazijo. Pogovarjale sva se o tem ali posamezna žuželka piči, zakaj nas lahko piči, s čem,… Med igro je postavljala vprašanja na katera včasih nisem znala odgovoriti, zato sva odgovore poiskale kar na spletu. Zanimalo jo je kako iz gosenice nastane metulj in kako se premika stonoga.

 

 

 

 

 

 

 

 

Po končani igri je zgrabila povečevalno steklo in sva se odpravili iskati mravljice po dvorišču. Zelo sem bila pozitivno presenečena nad njenim odzivom in igro toplo priporočam. 

 

Za dejavnost nisem določila ciljno starost otroka. Starši sami ocenite, kdaj je vaš otrok dovolj zrel za dejavnost in uporabljen material. Priporočam vam, da jih izvajate z otroci starejšimi od 3 let. Poskrbite za varno igro in otroka nikoli ne puščajte samega med izvajanjem dejavnosti.

 

 

Želim vam veliko zabave pri ustvarjanju in igri.

 

 

Maja H.

 

 

  

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com