Montessori navdih - Zabijanje žebljičkov

Avtor: MaliGalago

 

 

Za Malčico v zadnjem času pripravljam pred vsem dejavnosti, ki so vezane na razvoj ročnih spretnosti in pridobivanju praktičnih znanj. V današnjem času se mi to zdi še toliko bolj pomembno saj so otroci na vsakem koraku obdani s tehnologijo, ki samo z enim klikom opravi vrsto nalog namesto njih. Temu se je težko izognit, vendar pa menim, da ji v tem zgodnjem obdobju njenega življenja, lahko vsaj poskušam ponudim čim več priložnosti za razvoj življenjsko pomembnih spretnosti.

 

 

Danes je preizkusila zabijanje žebljičkov. Uporabile sva izdelek: Sestavljanje oblik, Goki.

 

 

 

 

 

 

Komplet vsebuje dovolj veliko plutasto podlago, 100 kosov različnih lesenih oblik, 110 žebljičkov, leseno kladivo in knjižico s predlogi.

 

 

Malčica bo v kratkem praznovala tretji rojstni dan in njene ročne spretnosti še niso čisto zrele, da bi drobne žebljičke rokovala samostojno. Med igro je potrebovala malo podpore. Z mojo pomočjo je postavila žebljiček v luknjico na leseni obliki in potem poskušala s kladivom zabijati žebljičke. Pri tem se je zelo zabavala.

 

 

 

 

 

 

Poskušala je tudi z izdelovanjem vzorcev iz lesenih oblik.

 

 

 

 

 

Med igro z zabijanjem otrok razvija koordinacijo roka-oko, pincetni prijem in domišljijo pri kreiranju različnih barvnih vzorcev.

 

 

Dejavnosti nisem določila ciljno starost otroka. Starši sami ocenite pri kateri starosti je vaš otrok zrel za dejavnost in uporabljen material. Svetujem da dejavnost izvajate z otroci starejšimi od treh let. Poskrbite za varnost in otrok ne puščajte same med izvajanjem dejavnosti.

 

 

Želim vam veliko zabave pri igri.

 

 

 

Maja H.

 

 

 

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com