Poučna skladovnica - od malčka do šolarčka

Avtor: Maligalago

 

 

Skladovnica je med tistimi prvimi igračami, ki bi jo moral imeti vsak otrok. To je vsestranska igrača, ki otroka veliko nauči med igro. Uporabimo jo lahko več let, saj otrok z njo raste in pridobiva vedno nova znanja in spretnosti.

 

 

 

Skladovnica za razvrščanje barv in oblik, Melissa and Doug je preprosta pa vendarle učinkovita poučna igrača, s pomočjo katere malček spoznava pojem razvrščanja, barve, oblike, štetje do 5, razvija koordinacijo roka-oko, fino motoriko, logiko. Igračo lahko uporabljate že pri najmlajših, ki bodo pisane lesene oblike poskušali natikati. Kasneje otrok že razume, da lahko elemente razvršča po barvah. Starejši malčki so že sposobni razvrščati elemente po dveh kategorijah; barvi in obliki. Šolarčki pa med igro spoznavajo kvantitativno vrednost števil do 5.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V vsakem obdobju otrokovega razvoja je pomembno, da mu starši predstavite nov način igre. Na začetku mu pokažete kako oblike natikati, kasneje ga naučite poimenovati in razlikovati barve. Naslednje so na vrsti oblike in nato števila. Z razvrščanjem se otrok nauči grupirati, kar mu bo kasneje koristilo pri osvajanju matematičnih znanj.

 

 

Želim vam veliko zabave pri igri.

 

Maja H.


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com