Notify Obvesti me
Artikla trenutno ni na zalogi. Spodaj se lahko prijavite in poslali vam bomo obvestilo, takoj ko artikel prispe na zalogo. Obvestilo boste dobili samo za ta artikel.
Vaš email naslov:
  CAPTCHA Image
Varnostna koda:

MaliGalago Hitro iskanje LineBreak MaliGalago
 
Razvojni krog žabe
Avtor: Maligalago
Avtor: Maligalago

 

 

Naša tri letnica je sedaj v obdobju »ZAKAJ? ». Zanima jo prav vse kar je povezano z naravoslovjem in tehniko. To obdobje je zelo simpatično in tudi praktično, saj smo morali vsi doma obnoviti znanje iz vse mogočih tem, da lahko odgovorimo na neskončna vprašanja.

 

 

 

Za Malčico sem pripravila zabavno dejavnost s katero je spoznala življenje žabe. Da bi ji temo bolj približala in poenostavila sem uporabila različen poučni material.

 

 

 

 

 

Za darilo smo prejeli simpatično knjižico založbe Grahovac  z naslovom Žabica Živa. Knjižica na preprost in otroku prijazen način prikaže razvojni krog žabe, kaj pomeni dvoživka, kaj žabe jedo in kje živijo.

 

 

 

 

 

Poleg knjige sem uporabila komplet figuric, Safari Ltd, ki prikazujejo razvojni krog žabe. Skupaj sva si ogledale vsako figurico in izpostavile njihove značilnosti. Vsako žabico smo poiskale v knjigi in na printu z realnimi slikami, ki si ga lahko brezplačno natisnete TUKAJ.

 

 

 

 

Igrali sva se še z Večplastno sestavljanko žaba, Goki. Sestavljanka ima štiri sloje. Vsak sloj ponazarja posamezno razvojno stopnjo žabe. Med tem, ko sva sestavljali sva se pogovarjali o tem kaj slika prikazuje, poiskale smo primerno figurico žabe in poudarile njene značilnosti.

 

 

 

 

 

 

Svetujem vam, da sestavljanko po slojih označite ali oštevilčite, saj ko se pomešajo je sestavljanje zelo težko.

 

 

 

 

 

Pri pripravi dejavnosti je zelo pomembno, da sledite otroku in njegovim interesom. Na tak način otroci skozi igro spoznavajo svet in jim že v zgodnjih letih razvijejo strast do učenja.

 

 

Želim vam veliko zabave med igro.      

 

                 

Maja H.

 

 

 

 


copyright © by maligalago | spawned ♥ by vigred.com