Raziskujemo naravo - Razvojni krog metulja

Avtor: Maligalago

 Na našem vrtu smo našli gosenico in se odločili, da bomo opazovali kako se bo spremenila v metulja. Gosenico smo opazovali s povečevalnim steklom saj smo želeli ugotoviti kakšne vrste metulj se bo iz nje razvil.Shranili smo jo v kozarec in ga pokrili z zračno gazo. Gosenica je zares veliko jedla in za seboj puščala veliko iztrebkov, tako, da smo lonček dvakrat na dan očistili in vanj položili sveže liste. Po treh dneh se je gosenica zavila v list. Po točno 14 dneh se je iz zapredka prikazal nočni metulj katerega smo takoj izpustili. 

Med tem ko smo čakali, da se iz zapredka razvije metulj smo čas izkoristili za raziskovanje razvojnega kroga metulja. Pomagali smo si z enciklopedijo in nekaj igračami.

Uporabili smo večplastno, leseno sestavljanko, Goki, ki na igriv način prikazuje razvoj gosenice v metulja. Sestavljanka je v štirih nivojih in ima 44 kosov. Za pomoč pri sestavljanju sem na zadnjo stran posameznih nivojev napisala števila.

 

Figurice, razvojni krog metulja, Safari smo uporabile, da smo ugotavljale kaj se dogaja z našo gosenico in za domišljijsko igro.

 


Raziskovanje je Malčico zelo zabavalo. Kombiniranje več virov je pomagalo, da je lažje razumela, kaj se z našo gosenico dogaja.

 

Želim vam veliko zabave pri raziskovanju in igri.

Maja H.

 

 

 

 

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com