Učni pripomočki za Montessori dejavnosti

 

 

Veliko Montessori dejavnosti za predšolske otroke, dajo poudarek fini motoriki, sortiranju in spodbujanju raziskovalnega duha pri otoku.

 

 

Za vas smo pripravili seznam nekaterih pripomočkov, ki jih lahko uporabite v zelo različnih dejavnostih.

 

Povečevalno steklo prebuja raziskovalca v otroku. Opazovanje drobnih podrobnosti, ki so prostemu očesu skrite je za otroke čarobno in poučno. Naberite nekaj naravnih materialov v gozdu in jih skupaj preučite. Odprite hladilnik in se lotite preučevanja zelenjave, sadja in ostalih dobrot. Možnosti so neomejene.

 

Zavita kapalka je praktičen pripomoček za vse dejavnosti povezane z vodo. Prenos vode iz ene posode v drugo je tipična Montessori dejavnost, ki spodbuja veščine praktičnega življenja, koncentracijo, natančnost in pri uporabi kapalke tudi fino motoriko.

 

Pinceta krokodilček je odličen učni pripomoček za razvoj fine motorike pri otrocih. Uporablja se v številnih dejavnostih. Pinceta je prave velikosti za majhno otroško roko, kar omogoča lažji prijem in manipulacijo predmetov.

 

 

Sortiranje in razvrščanje je zelo pomembna dejavnost za razvoj miselnih in matematičnih spretnosti. Otroci s takimi dejavnostmi pridobivajo občutek za red in smiselno razporejanje predmetov, kar pomaga pri kasnejšem razumevanju in razvrščanju števil. Krožnik za sortiranje je zato nepogrešljiv pripomoček.

 

 

Škarjasta zajemalka je orodje s katerim bo otrok gradil mišice potrebne za rezanje s škarjami. Zajemalka ima prosojne lopatice in enostaven ročaj za razvoj motoričnih sposobnosti. Uporabite jih lahko za vrsto dejavnosti od prenosa predmetov, sortiranja, igre z vodo, …

 

 

Uporabite domišljijo in ustvarite vedno nove in zabavne dejavnosti. Otroku prijazni pripomočki, pa dodajo zabavi še kanček poučnega.

 

 

Želimo vam veliko užitkov pri ustvarjanju in igri.

 

Ekipa Maligalago

 

 

 

 

 

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com