Sestavljanke - moja prva števila

Avtor: Maligalago

 

 

Otroci se s števili srečajo že zelo zgodaj. Najprej jih slišijo, ko jih starši zavedno ali nezavedno izgovarjamo in uporabljamo. Velikokrat jih vidijo napisane. Skozi igro in ponavljanjem jih počasi razumejo. Naučijo se njihovega pomena, prepoznajo število kot simbol in razumejo njegovo vrednost.

 

 

Učenje števil je proces. Ni potrebno prehitevati. Z opazovanjem otroka vsak starš zazna, kdaj otrok sam pokaže interes. Takrat je priložnost, da mu ponudimo predloge za igro, ki mu bodo pomagale pri učenju.

 

Pripravili smo vam izbor treh čudovitih lesenih sestavljank, ki otroku skozi igro pomagajo pri učenju števil in razumevanju njihove vrednosti. Pri igri s sestavljankami pa otrok še dodatno uri ročne spretnosti in logiko.

 

Sestavljanka s števili pomaga otroku pri simboličnem učenju števil in njihovega vrstnega reda. S sestavljanjem se prav tako nauči, kako je številka pravilno napisana.

 

S sestavljanko štejem se otrok uči vrednosti števil do 12. Tudi otroci, ki še ne znajo šteti lahko s preprostim barvnim ujemanjem rešijo sestavljanko in se nevede učijo že števil.

 

Sestavljanka števila je primerna za otroke, ko že poznajo simbolični pomen števil in se učijo njihove vrednosti.

 

Želimo vam veliko zabave pri učenju števil.

 

 

Ekipa Maligalago.

 

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com