Plastelin in fina motorika

Avtor: Maligalago

 

 

 

Vaje fine motorike razvijajo mišice v rokah, koncentracijo, preciznost, občutek za fino delo, ročne spretnosti. Vse te lastnosti so pomembne za otrokov razvoj in napredek. Spretnosti fine motorike otrok potrebuje za pisanje, samostojno hranjenje, oblačenje in vsa ostala življenjsko pomembna opravila.

 

Preprosta dejavnost s plastelinom in slamicami je lahko odlična dejavnost za urjenje fine motorike. Če pa zraven dodamo še številke in črke, dejavnost še toliko bolj obogatimo.

 

Za izvajanje dejavnosti potrebujete plastelin, slamice, škarje, črke in številke po želji. Pustite otroku, da nareže slamice v poljubno dolge palice. Razvaljajte plastelin in zabava se lahko prične. Slamice lahko otrok zapiči v plastelin po želji. Lahko slamice barvno sortira glede na barvo plastelina. Lahko s slamicami napiše svoje ime ali pa vadi števila.

 

Dejavnosti nismo določili ciljno starost otroka. Starši sami ocenite pri kateri starosti je vaš otrok zrel za dejavnost in uporabljen material. Svetujemo da dejavnost izvajate z otroci starejšimi od treh let.

 

Želimo vam veliko užitkov pri ustvarjanju in igri.

 

 

Ekipa Maligalago

 

 

 

 


copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com