Fina motorika za malčke

Avtor: Maligalago

 

 

 

 

Predstavljamo vam nekaj preprostih dejavnosti za urjenje fine motorike za malčke. Doma imamo 19 mesečno malčico, ki zelo rada izvaja takšne dejavnosti. Navdih smo dobili iz smernic Montessori pedagogike.

 

Prva dejavnost se osredotoča na urjenje uporabe žlice. Cilj dejavnosti je prenos cofkov iz ene posode v drugo.

 

Druga dejavnost je naši malčici najljubša, verjetno zaradi ljubkih račk. Cilj je napolniti s cofki vse račke. Seveda lahko uporabite katerokoli posodo za led, ki jo imate že doma. Za spretnejše otroke lahko dodate pinceto.

 

Pri tretji dejavnosti malček ustavlja peresnike v steklenico. Pri tem uri pincetni prijem. Peresnike smo pobarvali s prstnimi barvami.

 

Četrta dejavnost je tudi uspešnica pri nas doma. Cilj dejavnosti je ustaviti nanizane perlice v steklenico. Ko je otrok spretnejši je lahko vrvica s perlicami daljša.

 

Preprosto, enostavno in poučno. Veliko takega materiala verjetno imamo vsi doma. Prednost takih dejavnosti je tudi urjenje koncentracije pri otrocih.

 

Dejavnosti nismo določili ciljno starost otroka. Starši sami ocenite pri kateri starosti je vaš otrok zrel za dejavnost in uporabljen material. Nikoli ne pustite malčka samega pri izvajanju takih dejavnosti!

 

 

Želimo vam veliko zabave pri igri.

 

Ekipa Maligalago.

 

 

 

 

 

 

 

 


copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com