Najdi pravo pot za živali

Avtor: MaliGalago

 

 

Igra najdi pravo pot, Goki

 

 

Dvanajst živali živi v velikem gozdu in zelo poredko se srečajo saj so gozdne poti zelo zapletene. Pomagati morate živalim, da se ponovno srečajo tako, da ustvarite nove poti.

 

 

Miselna igra vsebuje leseno igralno ploščo na kateri je sestavljanka gozdnih poti in 20 kartic na katerih so gozdne živali, ter knjižico z navodili na kateri so tudi možne rešitve.

 

 

Igra je zahtevno tekmovanje za dva igralca ali pa zabavna sestavljanka za enega igralca.

 

 

Cilj igre

Na igralni plošči je narisanih 12 živali. Živali loči velik gozd v obliki sestavljanke. Živali se lahko srečajo samo, če jim igralec naredi ustrezno pot. Vendar tudi drugi igralec ima enak cilj. Igralec, ki prvi omogoči svojima živalcama, da se srečata je zmagovalec.

 

 

Priprava

Dele sestavljanke postavite na mizo, da so sličice vidne. Kartice z živalmi pa tako, da gledajo dol. Prične igrati najmlajši igralec ali pa vrstni red določite s kocko.

 

Pravila

Prvi igralec izbere eno od kartic z živalmi in jo obrne. Na njej sta dva para živali, ki se morata srečati. To sta lahko na primer medved in zajec, ter srna in prašič.

 

Prvi igralec mora torej narediti pot, da se bosta medved in zajec srečala. Drugi igralec pa naredi pot za srno in prašiča. Prvi igralec izbere en kos sestavljanke, ki mu bo pomagala, da naredi pot za svoje dve živali in jo postavi na igralno ploščo. Igralca se izmenjujeta in postavljata želene dele sestavljanke na ploščo dokler eden od igralcev ne sestavi prvi pot in je zmagovalec.

 

 

Če igro igra en sam igralec mora sestaviti poti tako, da se bosta oba para živali na kartici srečala. To je kar velik izziv saj mora igralec paziti, da pri sestavljanju ene poti ne zapre pot za drugi par živali.

 

 

Želimo vam veliko zabave pri sestavljanju poti za živali v gozdu.

 

 

Maligalago

 

 


Komentarji

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com