Izkoristite brezplačno poštnino pri naročilih nad 50 €

Splošni Pogoji poslovanja spletne trgovine MALIGALAGO.COM

 

Pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnika.

Spletna stran www.maligalago.com je registrirana blagovna znamka, ki je v lasti GALAGO d.o.o. ID št. za DDV: SI73238287 (v nadaljevanju omenjen kot MALIGALAGO) in je zaščitena kot industrijska lastnina.

Spletna stran www.maligalago.com se lahko uporablja le s temi splošnimi pogoji poslovanja (v nadaljevanju splošni pogoji), pri čemer si MALIGALAGO pridržuje pravico do sprememb splošnih pogojev poslovanja. Že s samo uporabo spletne strani www.MALIGALAGO se smatra, da je vsakokratni uporabnik, obiskovalec (v nadaljevanju uporabnik) s navedenimi splošnimi pogoji seznanjen in se z njimi strinja. Tako se za vsakega uporabnika predpostavlja, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja www.MALIGALAGO. Zato uporabnikom svetujemo, da splošne pogoje poslovanja preverijo vsakokrat, ko se odločijo uporabljati spletno stran www.MALIGALAGO, saj jih skladno s 120 členom veljavnega obligacijskega zakonika zavezujejo in so tako obvezni, da jih spoštujejo.

Spletno stran www.MALIGALAGO uporabniki uporabljajo, obiskujejo in po njej brskajo na lastno odgovornost. MALIGALAGO ne prevzema nobene odgovornosti in ni odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe artiklov. Prav tako MALIGALAGO ni odgovoren za vsebino katerekoli zunanje, druge spletne strani, ki je kakorkoli povezana s spletno stranjo www.MALIGALAGO.

Vsebina te spletne strani je zaščitena z zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Vsebine, ki so objavljene na spletni strani www.MALIGALAGO se lahko naložijo na mrežo in prenesejo, vendar izključno za potrebe domače, osebne uporabe. V nobenem primeru pa vsebine spletne strani www.MALIGALAGO ni dovoljeno razmnoževati, kopirati, poobjavljati, nalagati na mrežo, pošiljati po pošti ali na drug način posredovati in razširjati v javne ali komercialne namene brez predhodnega pisnega dovoljenja MALIGALAGO.

Opredelitev pojmov:

• ponudnik je MALIGALAGO, Galago d.o.o., Trg svobode 20, 2390 Ravne na Koroškem

• uporabnik je oseba, ki uporablja spletno stran www.MALIGALAGO

• kupec je oseba, ki je opravila nakup v spletni prodajalni www.MALIGALAGO

• spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov

Naročila in dobavni roki

Spletna prodajalna www.MALIGALAGO obratuje neprekinjeno razen v primeru tehničnih motenj in nujnih vzdrževalnih del. Naročila kupcev sprejemamo od ponedeljka do petka 8.00 do 16.00 ure, razen praznikov. Vsa naročila oddana do 15. ure bodo v primeru, da so izdelki na zalogi odpremljena še isti delovni dan. O predvidenem roku dostave so kupci obveščeni ob potrditvi naročila. Če izdelka ni na zalogi se rok dobave lahko podaljša in se določi sporazumno med strankama na enega izmed naštetih načinov komuniciranja (elektronska pošta, telefaks, telefon).

Cene in način plačila

Vse cene v spletni prodajalni www.MALIGALAGO so v evrih in vsebujejo DDV.

 

Ponudba velja v trenutku oddaje naročila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo, t.j. ko kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu (Naročilo potrjeno). V času naročanja veljajo podatki, ki so objavljeni.

V spletni prodajalni www.MALIGALAGO je mogoče opraviti plačilo izbranega blaga na več načinov:

• po predračunu (avans)

Pravne in fizične prejmejo predračun, na podlagi katerega potem nakažejo znesek za naročeno blago na naš transakcijski račun. Za izdajo predračuna morajo kupci posredovati vse potrebne informacije, ki jih zahtevamo ob naročilu. Če izdelka ni na zalogi potem je na njem naveden tudi rok dobave o katerem sta se stranki prej dogovorili. Predračun se lahko pošlje po pošti, faksu ali elektronski pošti. Predračuni so izstavljeni v 2 (dveh) dneh od prejema naročila. Predračun je veljaven 5 delovnih dni prejema naročila.

• z gotovino po povzetju

 

GARANCIJA IN POOBLAŠČENI SERVISI

Vsi izdelki v prodaji v www.MALIGALAGO imajo garancijo proizvajalca oz. distributerja, ki je dobavitelj za MALIGALAGO. Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se lahko obrnete na GALAGOMARKET.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Potrošnik lahko v 8 dneh od prejema blaga, MALIGALAGO pisno obvesti na elektronski naslov info@maligalago.com ali naslov Galago d.o.o., Trg svobode 20, 2390 Ravne na Koroškem, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Prejeto blago pa mora potrošnik vrniti podjetju v nadaljnjih 7 dneh po opravljeni obvestitvi iz prejšnjega stavka. Potrošnik blago na tak način vrne brez kakršnekoli odškodnine, vendar pa je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa.

Izdelki naj bodo nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. Vračilu obvezno priložite kopijo računa.

 

Vračilo plačil bomo opravili takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe po poštni nakaznici ali na Vaš TRR račun (le-tega morate v obvestilu o odstopu od pogodbe ustrezno navesti).

 

POSTOPEK NAROČILA

1. REGISTRACIJA

Za registracijo je potrebno klikniti gumb »registracija«, ki se nahaja na vrhu desno pod gumbom »prijava«. Po kliku na ta gumb se prikaže meni »INFORMACIJE O RAČUNU«.

Kot prvo napisano je opozorilo:

"Če že imate ustvarjen račun, se v sistem prijavite na strani za prijavo."

Pod tem je naveden formular, ki ga mora uporabnik izpolniti. Napisano oziroma pojasnjeno je tudi kaj pomeni rdeča zvezdica pred posameznim vnosom in sicer piše: * obvezno polje. Da se uporabnik lahko registrira mora vnesti svoje uporabniško ime, ki ga želi imeti ob prijavi v sistem. To naredi tako, da vnese uporabniško ime pri naslovu » * Uporabniško Ime: «. Na enak način mora vnesti tudi svoj e-mail, pri naslovu » * Email:«, » *Geslo: « in »*Ponovi geslo«, kar zagotavlja, da se uporabnik pri tipkanju gesla ne more zmotiti. Ko uporabnik vnese vse potrebne podatke, je pod formularjem ikona z dodano navedbo "Strinjam se s splošnimi pogoji.", ki jo mora uporabnik ob registraciji obkljukati, kar se smatra, da si je ob registraciji Splošne pogoje poslovanja spletne trgovine MALIGALAGO prebral in je z njimi seznanjen, ti pa so zanj tako zavezujoči v skladu z 120. členom Obligacijskega zakonika ob vsakem nakupu v spletni prodajalni MALIGALAGO. Ko uporabnik v formular vnese vse potrebne podatke ter odkljuka navedeno ikono z navedbo "Strinjam se s splošnimi pogoji., se pod navedenim nahaja gumb »Nadaljuj«, ki ga je potrebno klikniti, da se registracija lahko nadaljuje na naslednji korak. V primeru težav z podatki, ki jih je uporabnik vnesel, mu to sistem sporoči tako, da se zraven napačno vnesenih podatkov, izpiše v čem je težava in kako lahko uporabnik to težavo odpravi. Ko uporabnik klikne na gumb »Nadaljuj«, mu pod gumbom izpiše:

Registracija uspela, na emailu vas čakajo dodatne informacije.

Uporabnik dobi na svoj elektronski naslov, ki ga je vnesel v prejšnjem koraku uporabniško ime in geslo uporabnika, katerega je vnesel v zgornjem koraku.

2. PRIJAVA V SISTEM

Da se uporabnik lahko prijavi v sistem mora najprej izvesti registracijo, ki je opisana pod naslovom »REGISTRACIJA«.

Če se je uporabnik že registriral, je potreben klik na gumb »Prijava«, ki se nahaja na naši spletni strani zgoraj desno nad gumbom »Registracija«.

Ko uporabnik klikne ta gumb, se mu odpre meni »POZDRAVLJENI,« kjer ima uporabnik dve možnosti. Levo pod naslovom menija je napis »nov uporabnik«, ki pelje uporabnika na korak registracije.

Pod obstoječi uporabnik, ki se nahaja levo od »nov uporabnik« je mišljeno kot uporabnik, ki se je že registriral in se lahko nemoteno prijavi v naš sistem.

Za prijavo je potrebno vnesti v polja, ki se nahajajo desno pod naslovom, svoje uporabniško ime in geslo, ki se ga pridobi pri registraciji.

Ko uporabnik vnese uporabniško ime in geslo klikne na gumb »Prijava«, ki se nahaja desno pod možnosti »Pozabljeno geslo? Kliknite tukaj.«.

Ta gumb omogoča, da lahko sistem sporoči uporabnikovo geslo na njegov email naslov. Vnesti je potrebno le njegovo uporabniško ime in njegov email naslov.

Če je prijava v sistem uspešna, uporabnika sistem postavi na začetno stran naše spletne strani, kjer je desno zgoraj sedaj napisano njegovo uporabniško ime, poleg uporabniškega imena, pa možnost »Odjava«. Gumb, ki uporabnika odjavi iz našega sistem ostane do njegove naslednje prijave in gumb »Registracija«, ki uporabnika pelje na menu »Registracija«, če se želi ponovno registrirati.

3. POSTOPEK NAROČILA

Pod izbranim artiklom je gumbek »V košarico«. S klikom na omenjeni gumbek, se v okvirčku desno zgoraj »Košarica« izpišejo podatki o artiklu, količina ter cena artikla. Izbrani izdelek je možno odstraniti iz košarice s klikom na gumb »Odstrani«. S klikom na gumb »Na blagajno« se prikaže celoten prikaz izbranih artiklov z navedbami cen, popustov in količin.

V prikazu še vedno obstaja opcija, da se količina izbranih izdelkov spremeni s klikom na gumb »Spremeni« oziroma opcija da se izbrani izdelek s klikom na gumb »Odstrani« odstrani iz košarice. Prav tako je na strani spodaj desno možnost izpraznitve košarice s klikom na gumb »Izprazni košarico«, možnost vrnitve na osnovno stran spletne trgovine MALIGALAGO s klikom »Nazaj v trgovino«. Skrajno desni gumbek spodaj »Izberi naslov za dostavo« postane aktiven, ko naročnik pod naslovom »NAČIN PREVZEMA IN PLAČILA – izbere način prevzema« izbere eno izmed opcij v okvirčku:

• Osebni prevzem +(0,00 eur)

• Poštna dostava +(0,00 eur)

Po izbiri ene od zgoraj navedenih možnosti se odpre rubrika »Izberi način plačila«. V tem koraku naročnik izbere eno izmed možnosti:

• Nakazilo (plačilo na banki ali spletni banki) +(0,00 eur)

• Z odkupnino (plačilo dostavni službi) +(1,00 eur)

Ko je naročnik izbral izmed eno izmed zgoraj navedenih možnosti, postane skrajno desni gumbek spodaj »Izberi naslov za dostavo« aktiven. S klikom nanj, se izpiše NASLOV ZA DOSTAVO IN PLAČILO! Tukaj je levo naslov plačnika, kjer naročnik s klikom na krogec označi izbrani naslov plačnika, medtem ko je na desni strani naslov prejemnika, kjer naročnik označi krogec pod izbranim prejemnikom. Po označitvi navedenega zgoraj, so desno spodaj 3 gumbki. S klikom na gumb »Nazaj« se naročnik vrne en korak nazaj. S klikom »Nazaj v trgovino« se naročnik vrne na osnovno stran spletne trgovine MALIGALAGO S klikom na gumb »Naprej na povzetek nakupa« se naročnik seznani z vsemi podatki, ki jih je izbral predhodno.

 

Pod rubriko »DODATNO« izpolnitev s strani naročnika za nakup ni obvezujoča. Desno spodaj so še vedno opcije »Nazaj«, ki vrne naročnika en korak nazaj, »Nazaj v trgovino«, ki vrne naročnika nazaj na osnovno stran spletne trgovine MALIGALAGO in »Izvedi nakup«. S klikom na gumb »Izvedi nakup« je naročilo dokončno izvedeno. Sistem naročnika o izvedenem naročilu oz. opravljenem nakupu, seznani z izpisom na strani:

»Nakup zaključen«

 

Vaš nakup je bil uspešno opravljen. Podrobnosti nakupa boste prejeli na vaš elektronski naslov. Za vrnitev v trgovino kliknite na spodnjo povezavo.

Nazaj v Trgovino«

 

NAPAKE NA SPLETNI STRANI

Slike so simbolične. Možne so napake v opisih artiklov.

OSEBNI PODATKI, VARSTVO PODATKOV IN HRANJENJE POGODB IN RAČUNOV, JEZIK SKLENITVE POGODBE

Osebne podatke, ki nam jih posredujete na spletnem mestu MALIGALAGO, bomo uporabljali izključno za komunikacijo z osebami, ki nam podatke posredujejo. Nikakor jih ne bomo posredovali ali prodali tretjim osebam.

Vse pogodbe in računi bodo v hrambi pri ponudniku največ 5 let od sklenitve pogodbe. Dvig fotokopij slednjih je možen v času hrambe pri ponudniku, po predhodni pisni zahtevi kupca. Pogodbo je mogoče skleniti le v slovenskem jeziku.

 

REKLAMACIJE IN INFORMACIJE

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah v zvezi s storitvijo MALIGALAGO pričakujemo vaše sporočilo na naslov info@maligalago.com ali pisno na naslov: Galago d.o.o., Trg svobode 20, 2390 Ravne na Koroškem

Telefon: 02 620 08 14, 041 200 424

E-mail: info@maligalago.com

 

Ekipa MALIGALAGO vam želi lep dan in prijeten nakup.

copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com