Medvedki za štetje in razvrščanje

Avtor: Maligalago

 

 

 

 

Pisani medvedki osvajajo svet. V tujini jih že vrsto let uporabljajo vzgojitelji in starši za pomoč pri zgodnjem učenju matematike. Otroci pa se z njimi radi igrajo. Živo pisane barve, kar vabijo k igranju in spodbujajo otroško domišljijo.

 

 

V kompletu je 80 medvedkov v štirih barvah in treh različnih velikostih. Uporabljate jih lahko pri izvajanju različnih dejavnosti. Malčki se radi z njimi preprosto igrajo, jih prelagajo iz ene posode v drugo ali pa jih postavljajo v vrsto. Pri tem se razvija fina motorika in začetki logike. Večji otroci lahko pričnejo z bolj usmerjenimi aktivnostmi, kot so razvrščanje po barvi ali velikosti, vzorčenje, štetje in izvajanje osnovnih matematičnih operacij.

 

 

V zgornjih primerih smo vam prikazali le štiri take dejavnosti.

 

Prvo je razvrščanje medvedkov po barvi. Razvrščanje je dejavnost, ki spodbuja logično razmišljanje pri mlajših otrocih. Za dejavnost smo uporabili komplet krožnikov za razvrščanje.

 

Druga dejavnost je razvrščanje medvedkov po velikosti. Pri tej dejavnosti se otrok uči razlikovati predmete po velikosti in lažje razume pojeme veliko, srednje in majhno.

 

Tretja dejavnost je primerna za otroke, ki že znajo šteti in pri katerih želimo utrditi razumevanje  vrednosti števil. Koliko medvedkov rabim za število štiri? Uporaba škarjaste zajemalke naredi nalogo toliko bolj zabavno.

 

Četrta dejavnost je vzorčenje. Otrok mora ponarediti vzorec, ki ste ga pripravili ali pa enak vzorec nadaljevati po logičnem zaporedju. Lahko uporabite že pripravljene vzorčne kartice. V kompletu je 16 dvostranskih, barvnih kartic. Sličice na njih se ujemajo z dejansko velikostjo medvedkov za štetje.

 

 

Možnosti je veliko, potrebujete le nekaj domišljije.

 

 

Tukaj je še nekaj predlogov za poučne dejavnosti z medvedki:

 

Senzorične dejavnosti

 

 

 

 

 

Spoznavanje števil

 

 

 

Vzorčenje

 

 

 

 

 

Dejavnosti nismo določili ciljno starost otroka. Starši sami ocenite pri kateri starosti je vaš otrok zrel za dejavnost in uporabljen material. Svetujemo da dejavnost izvajate z otroci starejšimi od treh let.

 

 

Želimo vam veliko užitkov pri ustvarjanju in igri.

 

 

Ekipa Maligalago

 

 

 

 


copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com