Igralni kotiček

Avtor: MaliGalago

 

To je igralni kotiček naše skoraj dve letne malčice. Tedensko vam bomo predstavili katere igrače in doma narejene dejavnosti ima najrajši.

 

Po navdihu Montessori pedagogike ima malčica v naši dnevni sobi majhno omaro s policami na kateri so njene igrače in zabavne dejavnosti. Do njih ima prost dostop in se z njimi lahko samostojno igra. Da se prehitro ne bi naveličala igrače in dejavnosti zamenjamo na dva do tri dni. Malčica se zelo rada igra z magnetki in raznimi magnetnimi sličicami, zato imamo piši-briši magnetno tablo, kamor lahko obesimo tudi njene risbice.

 

 

V današnjem igralnem kotičku najdemo:

 

 

 

Sestavljanka barvne ribice Melissa and Doug. Odlična sestavljanka za učenje barv in krepitev fine motorike.

 

 

 

Mavrični žebljički za natikanje Learning Resources. Najbolj priljubljena igrača naše malčice. Žebljičke lahko natika v priloženo podlogo, lahko jih natika enega na drugega in čez čas, ko bo bolj spretna jih lahko tudi niza na vrvico, saj so v sredini votli. Žebljičke lahko razvršča barvno, z njimi ustvarja oblike in jih šteje. Trenutno rada dela dolge palice in visoke stolpe.

 

 

 

Doma narejena dejavnost iz odrabljene plastenke Cedevite, slamic in nekaj cofkov. Malčica poriva cofke in slamice skozi luknjico, potem odvije pokrov, vse dobi ven in ponovno prične. Dejavnost jo zamoti, kar za nekaj časa ob enem pa utrjuje fino motoriko.

 

Skladovnica oblike Goki. S tole skladovnico se igra že nekaj časa in gre ji vedno boljše. Samostojno sklada kroge in lunice. Nekaj pomoči potrebuje pri nameščanju trikotnika in pravokotnika.

 

 

Magnetne sličice smo izdelali iz odrabljene pobarvanke založbe Grahovac. Sličice smo izrezali, plastificirali in na zadnjo stran prilepili samolepilni magnetni trak.

 

 

Maja H.

 

 


copyright © maligalago | spawned ♥ by vigred.com