Notify Obvesti me
Artikla trenutno ni na zalogi. Spodaj se lahko prijavite in poslali vam bomo obvestilo, takoj ko artikel prispe na zalogo. Obvestilo boste dobili samo za ta artikel.
Vaš email naslov:
  CAPTCHA Image
Varnostna koda:

MaliGalago Hitro iskanje LineBreak MaliGalago
 
Mavrični žebljički za natikanje
Avtor: Maligalago
Avtor: Maligalago
Kontakt: info@maligalago.com

 

 

Mavrični žebljički za natikanje, Learning Resourses

 

Barviti žebljički so zabavna dejavnost, s katero se otrok uči barve, števila in oblike. Posebno veliki žebljički so narejeni , da jih majhni otroci z lahkoto prijemljejo, natikajo, nizajo, štejejo, razvrščajo. Žebljički pomagajo pri razvoju ročnih spretnosti in koordinacije roka-oko.

Komplet vsebuje:

        30 žebljičkov v 6 barvah

      Dvostransko podlogo iz pene

      2 vezalki

 

Zabavna prosta igra

Preden pričnete s poučnimi dejavnostmi, omogočite otroku, da se najprej samo prosto igra z žebljički. Pokažite mu, kako jih natika ali pa niza na vrvico.

 

Barvno natikanje

Obrnite podlogo na stran brez številk. Nataknite pet žebljičkov različnih barv v vrsto. Prosite otroka, da razvrsti ostale žebljičke po barvah, dokler ne napolni vse luknjice na podlagi. Prosite otroka, da poimenuje barve žebljičkov med tem, ko jih natika. Ponavljajte to dejavnost. Lahko pa prosite otroka, da barve razvršča tako, da ustvarja stolpe (natika žebljičke enega na drugega).

 

Barvno tekmovanje

Igra zahteva 2 ali več igralca. Cilj igre je zaključiti eno vrsto žebljičkov v isti barvi. Obrnite podlogo na stran brez številk. Nataknite pet žebljičkov različnih barv v vrsto. Preostale žebljičke v izbranih barvah položite v posodo ali vrečko, ki ni prosojna. Igralci naj izberejo vsak barvo za katero misli, da bo zmagovalka tekmovanja oziroma bo prva napolnila vse luknjice v podlagi. Vsak igralec vleče po en žebljiček iz posode in ga postavi v pravo vrsto. Igralec, ki je izbral barvo, ki zaključi podlago prva je zmagovalec.

 

Barvno tekmovanje 2

Cilj igre je enak kot pri zgornji igri. Vsak igralec izbere eno barvo in jo položi na podlago. Preostale žebljičke v izbranih barvah položite v posodo ali vrečko, ki ni prosojna. Igralci izmenično vlečejo žebljičke iz posode. Če igralec izvleče žebljiček v svoji barvi, ga postavi na podlago. V kolikor barva ni prava vrne žebljiček v posodo in igra naslednji igralec. Zmaga tisti igralec, ki prvi zaključi vrsto na podlagi.

 

Barvni lov

Skrijte barvne žebljičke po prostoru in prosite otroke, da jih poiščejo. Skrijte žebljičke za ali pod predmete v isti barvi kot so žebljički. Mlajši otroci naj iščejo samo po eno barvo (na primer skrijte samo modre žebljičke).

 

Štetje

Prosite otroka naj naredi stolp iz žebljičkov, tako visoko kolikor zmore. Med natikanjem naj otrok šteje žebljičke.

Naredite pet stolpov iz žebljičkov, ki ponazarjajo vrednosti števil od ena do pet (na primer en rdeč žebljiček, dva modra žebljička, trije rumeni žebljički in tako naprej).  Vprašajte otroka naj vam pove koliko je posameznih žebljičkov (na primer koliko je rdečih žebljičkov, koliko je modrih in tako naprej). Skupaj z otrokom primerjajte velikosti stolpov in uporabljajte izraze veliko, manj, da razume razlike.

 

Oblike

Obrnite podlogo na stran s številkami in oblikami. Pomagajte otroku prepoznati posamezne oblike: krog, oval, trikotnik, kvadrat, trapez, pravokotnik. Prosite otroka, da napolni na primer kvadrat z modrimi žebljički ali naj z vijoličnimi in rumenimi žebljički napolni pravokotnik. Lahko otroka vprašate, da vam pokaže katera oblika ima številko dve. Prosite otroka, da prešteje koliko žebljičkov je potrebnih, da naredimo trikotnik? Ali pa katera oblika ima več žebljičkov, trikotnik ali kvadrat?

 

Zabavno nizanje

Nizanje žebljičkov je odlična vaja za fino motoriko in koordinacijo roka-oko. Spodbujajte učenje barv, tako, da prosite otroka, da poimenuje barve žebljičkov med tem ko jih niza. Prav tako lahko otrok med nizanjem šteje.

 

Vzorčenje žebljičkov

Pomagajte otroku razvijati sposobnost vzorčenja med tem ko niza žebljičke. Pričnite s preprostimi vzorci (rdeč, moder, rdeč, moder). To se imenuje AB vzorec. Prosite otroka, da vam pove, katera barva žebljička je naslednja? Ko otrok postane bolj spreten dodajte še eno barvo ali poskusite ABB vzorec (rdeč, moder, moder, rdeč, moder, moder).

 

Ugibanje

 

Nataknite pet žebljičkov različnih barv v vrsto na podlago. Dovolite otroku, da opazuje žebljičke. Nato naj zaprejo oči, vi pa odstranite en žebljiček. Prosite otroka naj ugotovi kateri žebljiček manjka. Ponovite dejavnost, tako, da zamenjate vlogi.

 

Maligalago

 

 


copyright © by maligalago | spawned ♥ by vigred.com